Облекчава се достъпът на журналисти при разглеждането на дела в Административен съд Шумен

 

   С цел гарантиране на публичност и прозрачност Административен съд Шумен облекчава достъпът на журналисти при разглеждане на дела с медиен и обществен интерес. Съгласно изискванията на Решение на Съдийската колегия на Висш съдебен съвет, достъпът ще се осъществява чрез изпращане на предварителна заявка със свободен текст до 12:00 часа в деня преди датата на заседанието на съответното дело на имейл  Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

 

   Заявките ще се докладват на председателя на състава по съответното дело и след произнасянето му, журналистите ще бъдат незабавно информирани за решението му дали да бъдат допуснати на заседанието. В случаи, в които преценката на съдебния състав е за недопускане на медии до съдебната зала, журналистите ще получават протокола от проведеното заседание, незабавно след подписването му.

 

   Пълният текст на заповедта на Административен ръководител – Председател на Административен съд Шумен можете да прочете тук: